Before & After

If you are currently in “Before” and you would like to get to “After”, contact me for a remote or in-person consultation.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Home library with custom bookcase and coffee corner

Wrap-around cabinets before demolishing to make space for library

In order to make space for a much needed library, part of these Oak units were replaced with a custom designed library. The lower part has cabinets for closed storage.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kitchen upgrade with white painted cabinets butchers block peninsula and small island

Kitchen with oak cabinets before upgrade

The challenge of this kitchen upgrade was to allow for seating at the peninsula counter, more counter workspace, and to give it a fresh look with minimum disruption. To achieve this a wider butcher’s block counter was routered to fit over the existing stone top. The oak cabinets were painted white for a fresh look. The wall cabinet on the left was removed to open up the space and allow for artwork.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kitchen remodel painted white cabinets grey painted island butchers block

Oak kitchen oak cabinets before upgrade

The layout of this kitchen could not be altered, but in order to add additional counter space for prepping food, a small island on castors was added. A special feature of this island is that the compost container was fitted in the top drawer which makes it very convenient to clear food waste while you work – just open the drawer and scrape it in.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Remodeled attic playroom with pitch roof ceiling and white oak floors

Attic playroom before remodeling with pitch room ceiling

In order to improve the proportions and balance of the window, we’ve added a faux column to the right of the window. The closet doors were replaced with bi-folds, and beautiful washed Oak floors installed. The new chandeliers in the pitched ceiling adds a bit glamour to this charming room.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

In this kitchen remodel we installed large stacking doors opening up to the back courtyard and moved the window to allow for a better work area. The cupboards are custom made for the space and designed to accommodate the client's large vintage table.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Master bedroom with horizontal window above bed and two tall vertical mirrors

 

Master bedroom before upgrade

 

The  horizontal window above the bed in this master bedroom is not ideal. The solution here was to draw the attention away from the window by painting the lower part of the wall in a strong color, and hanging over-sized vertical mirrors on either side of the bed. The bed was custom designed and has storage drawers for shoes below.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Renovated fireplace with new mantel and quartz

Old fireplace with painted tile surround

This old fireplace was upgraded with a semi-custom mantel and quartz surround and hearth to go with the surfaces of the remodeled kitchen.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Powder room with dark chocolate walls and dusty pink accents

Powder room before with bland walls and bad lighting

This powder room upgrade focussed only on repainting existing surfaces, replacing the light fitting, and changing the mirror. The room is very small, and since it has no windows, quite dark. By painting the walls in a very dark color, fades out the boundary lines and allows the walls to recede. The lower part of the room, including vanity was kept in a light color.  A large mirror that stretches the full width of the room gives depth, and also reflects more natural light from the entrance area into the room.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________
This ensuite bathroom was remodelled to allow for a large open shower with frameless glass panel, and spacious double vanity with open shelf. A skylight was installed for additional natural light.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
This ensuite bathroom was remodelled to allow for a large open shower with frameless glass panel, and spacious double vanity with open shelf. A skylight was installed for additional natural light.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Adding a feature wall and two large horizontal mirrors above the sideboard changed the dynamics of this dining room.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Home office in white an neutrals

Home office before remodelling

The tall cupboards in this office were added to accommodate the overflow of seasonal clothing from the master closet. The new desk fits snugly between the units under the window. The white and neutral tones reflect much light and makes this room light and fresh.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bathroom with frameless glass door

 

Bathroom before remodel

 

The tub in this small bathroom was removed and converted to a walk-in shower.We turned the 12″x24″ tiles vertically for a more contemporary feel, and to give the illusion of height. The bathroom feels much bigger with the tall frameless glass panel and door, and the glass also reflects more light into the room.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________
This renovation project included lifting floor levels, changing the position of the front door, and installing a fireplace. The sectional sofa and slipper chairs were custom designed for the space.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
This renovation project included lifting floor levels, changing the position of the front door, and installing a fireplace. The sectional sofa and slipper chairs were custom designed for the space.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Custom designed bookcase for entrance
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

The arched wall of this bathroom was demolished and replaced with full-height frameless glass panel and door, allowing more light into the shower and reflecting light off the glass. The space did not allow for dual basins, but the dynamics were changed with installing two tall mirrored wall cupboards and dimmable pendant lights for flexibility.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Small apartment bathroom remodel

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

During this kitchen remodel the back door was repositioned, a stacking door added leading towards the pool, and the window above the sink enlarged to give a beautiful harbour view. The new layout allows the client to be part of the conversation while cooking and includes a sociable island, more storage space and better work areas.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

During this kitchen remodel the back door was repositioned, a stacking door added leading towards the pool, and the window above the sink enlarged to give a beautiful harbour view. The new layout allows the client to be part of the conversation while cooking and includes a sociable island, more storage space and better work areas.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Custom-design units for walk-in wardrobe
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Custom-made credenza unit under window in bedroom
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________